3 tips för att lyckas med finansieringsaktiviteten i skolklassen

12 feb 2018 Emelie Renholm
När ni bestämt er för att jobba ihop pengar till klasskassan, finns det vissa saker ni bör tänka på för att lyckas bra. Efter 30 år i branschen har vi samlat på oss erfarenheter från lyckade insatser, och sammanställt dessa i en lista med 3 tips.

1. Börja med ert mål

Ett mål som engagerar, ökar sannolikheten att gruppens medlemmar kommer lägga ner tiden som krävs för att lyckas med insamlingen. Konkretisera målet, räkna fram hur mycket ni behöver tjäna och räkna ut vad det innebär i antal paket som ni behöver sälja. På vår hemsida finns en kalkylator som hjälper er att enkelt räkna fram ert mål i antal paket.

2. Rätt säljledare

Välj ut en representant som är strukturerad, inspirerande och tycker det är kul att vara i ledarrollen. Som säljrepresentant kan du hålla koll på insatsen och se hur gruppen arbetar mot målet, återkoppla och peppa gruppen och på så vis ta er närmre målet. Säljledaren har en utökad roll i webbshoppen och kan ha koll på försäljningen hela vägen från start till mål.

3. Nyttja alla era kanaler

Idag har de flesta tillgång till sociala medier såsom Facebook, Messenger och Instagram. Genom att i dessa kanaler dela er unika webbshop, kan ni nå ut till ett stort antal potentiella slutkunder. Genom att i shoppen lägga upp unika bilder för er grupp, och beskriva målet med er försäljning, ökar ni sannolikheten att man väljer att genomföra ett köp och stötta er aktivitet.Följ de här 3 enkla tipsen - så att alla i klassen kan följa med.