Newbodybloggen

6 mars 2018 Emelie Renholm

Behövs det verkligen ännu en blogg? Ja, vi tror det. Vi tror det behövs en blogg som fokuserar på föreningslivet. Vi tycker att det är viktigt. Och vi tycker att föreningslivet ska vara för alla. Vi tror det finns så mycket intressant som pågår i svenskt föreningsliv idag, och så mycket som föreningslivet kan ha glädje av att ta del av.

I den här bloggen kommer ni kunna möta intressanta föreningar och personligheter, samt ta del av frågor som är av intresse för dig som är verksam i eller kring föreningslivet. Vi hoppas du ska finna dessa inlägg relevanta och intressanta, och vi tar gärna del av din feedback och önskemål på kommande inlägg.


4 april Power by Lisa

Vill du komma igång med din träning men känner att tiden inte riktigt räcker till? Här får du övningar för hela kroppen som du kan göra hemma. En hållbar lösning som fungerar i vardagen.


22 mars Petra Månström

Vill du börja med löpning men inte hittat motivationen ännu? Läs mina 6 vinnande knep för att komma igång och lyckas med din löpning.


6 mars 2018 Emelie Renholm

Efter att vi tagit del av Newbodyrapportens oroande trender vill vi ta tempen på svenkst föreningsliv. Vi kommer att besöka olika föreningar för att ta del av deras syn på föreningslivets utveckling. Först ut är Kungsbacka Simsällskap.5 mars 2018 Dahn Renholm, Emelie Renholm

Det har blivit allt dyrare för föräldrar att låta sina barn idrotta trots att föreningsidrotten i Sverige blomstrar på många sätt. Föreningarna tvingas att höja avgifterna p.g.a. minskande och snedfördelade bidrag vilket gör att många familjer drabbas.


22 feb 2018 Emelie Renholm & Carl Fhager

Är du den där personen som alltid tar på dig att hålla i gruppens försäljning? Kanske har du redan fullt upp, men tänker att du vill hjälpa laget eller klassen. Du har kanske inte så mycket tid att sätta dig in i Allmänna Villkor och annan juridisk text. Det är fullt förståeligt. Men det kan tyvärr stå dig dyrt. Om inte juridiken är på plats, kan du som ansvarig privatperson beskattas för gruppens överskott. För att vara på den säkra sidan, bör du kolla om din leverantör av finansieringslösningar lever upp till de juridiska kraven.


16 feb 2018 Emelie Renholm

Har föreningsidrott blivit lyx? Är det bara barn till rika föräldrar som kan vara med i en förening och få tillgång till idrott, gemenskap och utveckling? Det svenska föreningslivet har under lång tid vart en viktig del av samhället, men ser nu ut att vara på utdöende. Kan vi vända utvecklingen och göra föreningslivet tillgängligt för alla?12 feb 2018 Emelie Renholm

När ni bestämt er för att jobba ihop pengar till klasskassan, finns det vissa saker ni bör tänka på för att lyckas bra. Efter 30 år i branschen har vi samlat på oss erfarenheter från lyckade insatser, och sammanställt dessa i en lista med 3 tips.