Referenser

Läs om andra gruppers erfarenheter, omdömen och recensioner av att sälja och tjäna pengar med Newbody. Vill du bli lika nöjd?
Starta en försäljning här.

Tjäna Pengar till Laget Tjäna Pengar till Klassen Tjäna Pengar till Föreningen

icon-eye Created with Sketch.

Virestads IF – lyckligare vinnare av Gothia Cup-tävlingen!


Virestads IF är ett fotbollslag i Småland som genom vår kampanj lyckades vinna en plats för hela laget i Gothia Cup 2017.

Lyckliga vinnare av Gothia-cup!

”När jag såg att det fanns en chans att vinna Gothia Cup-deltagande under vår försäljningsperiod så började jag räkna lite på hur många paket vi hade sålt när en vecka var kvar och meddelade hela laget att ”nu ger vi allt så kanske vi har en chans!”. Det lyckades tack vare att alla hjälptes åt samt för att Newbodys produkter är något alla behöver och är prisvärt och blir på det viset inte så svårt att sälja in. Vi tackar än en gång för vinsten!”


Förening: Virestads IF
Kontaktperson: Lennart Samuelsson

33 300 kr
icon-eye Created with Sketch.

Rekordlångt samarbete: Skolan som sålt Newbody sedan starten

Varje år gör eleverna i årskurs 4, 5 och 6 på Hökensåsskolan en resa. Finansieringen ordnar de genom att sälja Newbody. Det har de gjort sedan Newbody startade 1987.

Newbody ger mest

Det kostar tid och pengar att resa varje år, men är helt klart värt det, tycker Hans Ramsin som just nu är klassföreståndare i 6A Hökensåsskolan. Han har samarbetat med Newbody sedan starten.

– Vi har provat flera sätt att tjäna pengar på, men till syvende och sist ger Newbody-försäljning alltid mest netto. Utan Newbody skulle vi inte kunna åka på alla våra resor, säger Hans.

I årskurs 4 åker eleverna på tre lägerdagar i Karlsborg. I årskurs 5 bär det av till Göteborg med besök på Operan, Naturhistoriska och Liseberg, och i årskurs 6 är det dags för en vecka i fjällen i Funäsdalen i Härjedalen.

icon-eye Created with Sketch.

Tydliga mål fördubblade försäljningen

Fotbollstjejerna i Billesholms IK F-15 säljer Newbody för att ta sig till Gothia Cup. Spelarna kämpar hårt för att nå sitt mål och lyckades mer än fördubbla försäljningen från första till andra gången – från 292 sålda paket till 770.

Gothia Cup för hela slanten

Sofie Pihlqvist är tränare i Billesholms IK F-15 och kontaktperson för Newbody-försäljningarna. Hon berättar att Gothia Cup är årets höjdpunkt för spelarna och en stark drivkraft att tjäna pengar.

– Våra försäljningssiffror talar sitt tydliga språk. Ju klarare den gemensamma målbilden är, desto bättre fart blir det på försäljningen. Det syns i höstens andra försäljning när hela laget satsade allt och sålde hela 770 paket. Produkterna är verkligen populära och säljer sig nästan själva, säger Sofie.

Tydligt mål och lättsålda produkter är en del i fotbollsspelarnas försäljningsframgångar. En annan del är tajmning och bra kommunikation i gruppen.

– Vi samlade alla spelare och föräldrar till en introduktion där vi gick igenom produkterna och säljargumenten. Sedan sålde vi tidigt på hösten när efterfrågan visade sig vara stor, berättar Sofie.

770 paket
icon-eye Created with Sketch.

Senaste försäljningen gav 77 700 kronor i vinst

Hockeyklubben Nybro Vikings har sålt Newbody i mer än 10 år. De har fått en trogen kundkrets och säljer uppåt 2 000 paket per gång. I oktober 2012 sålde de 2 100 paket och tjänade 77 700 kronor.

Vinnande taktik

Genom åren har klubben hittat en bra taktik för att få ut mest av varje försäljning. Kunderna återkommer och frågar efter att få handla igen. Varje år i oktober ger sig mer än 100 spelare ut och säljer.

– Våra försäljningar har blivit stående inslag och kunderna brukar fråga efter produkterna i september/oktober när det är dags att sälja igen, säger Anders Rörhed som är kontaktperson för Nybro Vikings

Han berättar att klubben har en ansvarig kontakt mot Newbody och sedan en kontaktperson per lag som stöttar spelarna i försäljningen.

– Det fungerar smidigt trots att vi är en stor förening, säger Anders som är klubbens kontaktperson. Nuförtiden är det dessutom otroligt mycket enklare när vi får leveransen packad till var och en i gruppen, i stället för att själva behöva sortera över 2000 paket.

77 700 kr
icon-eye Created with Sketch.

Försäljning med flyt – 112 591 kronor i vinst

I Växjö Simsällskap är hela föreningen med och säljer Newbody. De startade 2010 och har hunnit med tre försäljningar så här långt. Vid senaste tillfället sålde de hela 1 344 paket och deras totala förtjänst hittills är 112 591 kronor.

”Newbody säljer sig självt”

När en hel förening ska ut och sälja – i Växjö Simsällskaps fall handlar det om ett hundratal säljare – får kontaktpersonen en del att hålla reda på.

– Det går ändå oerhört smidigt med Newbody, säger kontaktpersonen Emil Fritz. Alla säljarna lägger själva upp sina beställningar på hemsidan och sedan får jag allt levererat och märkt per säljare. Det är klart att det underlättar.

Växjö Simsällskap har på tre försäljningar lyckats göra en vinst på mer än hundratusen och kommer med all säkerhet att fortsätta att sälja Newbody.

– Vi är väldigt nöjda. Produkterna säljer sig i princip själva. Alla känner till Newbody och många vet direkt vad de vill har ur katalogen, säger Emil.

112 591 kr
icon-eye Created with Sketch.

Pengar hela vägen till Barcelona

För att ta sig till drömmålet och spela fotboll i Barcelona sålde spelarna i Hovsta IF 98/99 Newbody i flera omgångar under ett och ett halvt år. På en enda försäljning tjänade de hela 23 088 kronor och steg för steg närmade de sig sitt mål.

Försäljningen ledde till trygg avfärd – trots allt

Trots sina framgångsrika försäljningar och en välfylld reskassa var det på håret att resan blev av. Flygbolaget gick i konkurs. Men efter uppmärksamhet i media och många turer satt hela laget lyckligtvis på planet mot Barcelona.

– För några var det allra första flygresan och första resan utomlands. Det var stort, berättar Helena Åslund, mamma till en av spelarna.

Förutom att titta på fotboll blev det förstås mycket eget spel också. Det var två träningar varje dag på riktigt sköna planer som låg nära hotellet där de bodde. En dag spelade tjejerna en träningsmatch mot ett norskt lag. Resultatet? 4–1 till Hovsta IF.

23 088 kr
icon-eye Created with Sketch.

Rekordförsäljningar tog laget till Prag


En cup i Prag hägrade och innebandyspelarna i IK Frejs P97 behövde tjäna 70 000 kronor. Nu har de sålt Newbody fyra gånger och fått in 86 876 kronor. Resan till Prag ledde till slutspel och blev ett minne för hela laget. Framgångarna har gett blodad tand och fler Newbody-försäljningar väntar.

29 711 kronor i första omgången

Tack vare sitt stora mål – Pragresan – och nåbara delmål på vägen ditt, höll laget engagemanget uppe. Det började bra med 29 711 kronor i vinst första försäljningen.

– Vid nästa försäljning var målet att överträffa det, och sedan överträffa det igen. Sammanlagt har vi tjänat 86 876 kronor på fyra försäljningar, säger Rigmor Öberg, mamma till en av spelarna och kontaktperson.

Rigmor tycker att visningskassar är ett bra sätt att sälja in produkterna till nya kunder. Dessutom har hon ett specialtrick för att demonstrera Newbodys höga kvalitet.

– Jag brukar ta med mig en av mina gamla strumpor som jag har använt, tvättat och slitit på i ett år. Då blir det lätt för dem som ännu inte provat att förstå att det är riktigt bra grejer.

86 876 kr
icon-eye Created with Sketch.

Enkel försäljning ger bra förtjänst


På fyra år har Kungälvs Handbollsklubbs F-99 sålt Newbody i fyra omgångar. Resultatet är 71 151 kronor till klubbkassan och en gemensam resa till Rallarcupen i Kiruna med ett besök på ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

Kontaktperson med tio års erfarenhet

Elisabet Hagren har varit kontaktperson för F-99:ornas försäljning och hon känner Newbodys koncept utan och innan.
– Jag har tre barn i olika åldrar och har sålt Newbody de senaste tio åren. Många av kunderna har blivit stamkunder. De gillar kvaliteten, berättar Elisabet.
Med sin erfarenhet har Elisabet lärt sig hur man ordnar en effektiv och lyckad försäljning.
– Rätt tidpunkt, information till hela gruppen och marknadsföring på Facebook och föräldrarnas arbetsplatser, är mina knep för att få igång försäljningen och underlätta jobbet.
Elisabet tycker att Newbody har utvecklats mycket på tio år.
– Sortimentet förnyas och servicen blir bara bättre. Det är guld värt att få varorna förpackade och levererade per säljare i gruppen. Då är det ingen konst att vara kontaktperson.Responsen från våra köpare har varit fantastisk! Samtidigt som vi har fått en riktigt bra förtjänst då vi sålde 2500 paket och tjänade 75 000 kronor!
Förening: Slöinge GOIF
Kontaktperson: Maria Bengtsson
71 151 kr