Referenser

Läs om andra gruppers erfarenheter, omdömen och recensioner av att sälja och tjäna pengar med Newbody. Vill du bli lika nöjd?
Starta en försäljning här.

Tjäna Pengar till Laget Tjäna Pengar till Klassen Tjäna Pengar till Föreningen

icon-eye Created with Sketch.

HGH FC - tjänade 135 864 kronor!


HGH FC - har tydliga mål!

Cuper och idrottsmaterial

"Vi i har sålt Newbody i många vilket gör det lätt att tjäna pengar. Newbodys produkter är populära och lättsålda, de är hållbara och man får mycket för pengarna.

Pengarna som vi tjänade kommer vi att använda till att lagen kan åka iväg på cuper samt att köpa in idrottsmaterial. Ha ett tydligt mål varför ni säljer.

Tack för ett bra samarbete."


Förening: HGH FC

135 864
icon-eye Created with Sketch.

Bollnäs Ridsällskap - tjänade 16 863 kronor!


Vi hade ett tydligt mål!

Vi köpte hästen Kenny!

"Vi sålde 489 paket och tjänade 16 863 kr.

Vi hade behov av ytterligare en häst till vårt stall. För att få in pengar så har vi sålt både Newbody och Spicy Dream. De pengarna som vi tjänade från de försäljningarna var till stor hjälp när vi köpte hästen Kenny."

Förening: Bollnäs Ridsällskap
Administratör: Cattis Wilkes16 863
icon-eye Created with Sketch.

Södra United Flickor 05/06 - tjänade 16 539 kronor!


Vi hade ett tydligt mål!

Vi ska åka till Gothia Cup 2021!

"9 säljare sålde 447 paket och tjänade 16 539 kr.

Vi är en liten förening i södra Piteå som kommer från tre byar. 2020 blev vi för få spelare för att kunna spela 11 mot 11 och fick då erbjudandet att samarbeta med Storfors AIK 05 för att kunna fortsätta. Storfors AIK hade redan en plan om att åka till Gothia Cup vilket vi inte hade ekonomi att göra.

Vi började direkt lägga upp en plan om hur vi skulle sälja och vad. Newbody var ett självklart val då vi har sålt tidigare och Newbody är efterfrågat och bra. När vi skulle börja vår försäljning i mars så kom Coronapandemin och satte stopp för allt. Vi beslutade att köra ändå även om det kändes svårare att bedriva försäljning då social distansering blev ett välkänt begrepp.

Vi satte målet 150 sålda paket för våra 9 flickor men det visade sig vara mycket lättare än vad vi någonsin kunnat ana. Med hjälp av vårt sociala nätverk sålde vi 447 paket! Om allt går vägen så kommer vi iväg nästa sommar och får spela fotboll.

Som ansvarig för vår försäljning tycker jag Newbodys system och support är toppen. Men framför allt de verktyg som finns att tillgå i och med sociala medier gör att det är så lätt att sälja och så klart att det är inarbetat och efterfrågat"

Förening: Södra United Flickor 05/06
Administratör: Camilla V Nilsson16 539
icon-eye Created with Sketch.

Sjöviks Sportklubb - tjänade 17 390 kronor!


Vi hade ett tydligt mål och alla hjälptes åt!

Åka till Dana Cup i Danmark!

"16 säljare sålde 468 paket och tjänade 17390 kr.

Framför allt att vi hade ett tydligt mål med vår försäljning och att alla i laget hjälpes åt. Lite intern konkurrens mellan föräldrarna och att det är bra och lättsålda produkter gjorde det hela ännu roligare. För pengarna som vi tjänade ska vi i sommar åka till Dana cup i Danmark.

Ha ett mål med er försäljning, det gör det så mycket roligare när ni lyckas. Välj produkter som ni tror på och är bekväma med att sälja."

Förening: Sjöviks Sportklubb
Administratör: Maria Ericsson17 390
icon-eye Created with Sketch.

Lobas Basket - tjänade 11 433 kronor!


Vi använde sociala medier för att sälja Newbody!

Träningsläger i New Jersey!

"11 Säljare sålde 309 paket och tjänade 11433kr.

Vi sålde nog mest via sociala medier, för där ser både de som man har daglig kontakt det, men även de som man inte umgås med särskilt ofta. Både spelare och föräldrar delade länken där, och det är en fördel att dela den både i början av försäljningsperioden, men också påminna i slutet, för vissa skjuter saker på framtiden och glömmer annars. Lägga katalogen eller dela länken på föräldrarnas jobb är också bra.

Vi kontaktade även sådana som vi vet tidigare efterfrågat Newbody. Men vad som även bidrog är nog att vi var först ut, dvs vi satte igång redan innan skolstart, så vi hade inte någon konkurrens av andra som sålde Newbody.

Pengarna ska vi använda till att åka på träningsläger i New Jersey, USA sommaren 2020."

Förening: Lobas Basket P-04
Administratör: Linda Palm11 433
icon-eye Created with Sketch.

Nylands Hästsportslag


Vi har sålt Newbody i många år och har en trogen kundkrets!

Ridläger och lektioner!

"Nylands hästsportlag bildades 1998, vi har ca 60 medlemmar och ca 20 aktiva ungdomar. Vi har sålt Newbody i flera år och har en trogen kundkrets som uppskattar kvalitén på utbudet och vi tycker att de pengar vi får in gynnar våra ungdomar.

Vi har en gratis ridlektion i månaden med instruktör som våra ungdomar kan vara med på, det anordnas även ridläger och teoriutbildning. Detta gör att våra ungdomar kan delta även om de inte har inkomst. Dessutom tycker vi vuxna att det är roligt.

Tips på försäljning, ta hjälp av sociala medier, fråga nära och kära, grannar och arbetskamrater."

Förening: Nylands Hästsportlag
Administratör: Carina Falkicon-eye Created with Sketch.

Landvetter IF F07 - tjänade 35 372 kronor!


Landvetter IF - ska åka till Danmark!

Cup i Danmark!

"Vi lyckades engagera alla flickor och utmanade dem att försöka sälja fast det kan vara nervöst att fråga okända. Vi hade också tydligt mål till vart pengarna skulle gå - åka på cup i Danmark.

För att underlätta försäljningen:

- ha ett tydligt mål varför ni säljer.

- gör det till en intern tävling. Den som sålde mest fick en fin pokal, andra plats fick biobiljetter.
- använd alla kontaktvägar, släkt och vänner men också via sociala nätverk.
- fler än ni tror bara väntar på att få köpa Newbody, så visa att ni säljer."

Förening: Landvetter IF, F-07
Administratör: Paulina Möller35 372
icon-eye Created with Sketch.

Boxholms IF - lyckliga vinnare av 20 000 kronor!


Boxholms IF - har ett tydligt mål!

Gothia Cup 2020!

"Vi i Boxholms IF F05 har sålt Newbodyprodukter vid tre tillfällen.

Första året vi sålde Newbody var hösten 2016 då vi satte upp ett mål om att spela Bullerby Cup i Vimmerby sommaren 2017. Försäljningen gick väldigt bra och cupäventyret blev väldigt lyckat och gav mersmak.

2018 bestämde vi oss för att samla in pengar för ett nytt cupäventyr. Denna gång åkte vi till Laxacupen i Halmstad. Att samla in pengar genom att återigen sälja Newbody var självklart för oss och även denna gång sålde vi väldigt bra.

Under tidig vår 2019 hade spelare, ledare och föräldrar ett upptaktsmöte för att komma överens om vad vi ville satsa på för äventyr härnäst.

Det diskuterades diverse olika cuper och tidpunkter för ett sånt äventyr men tjejerna ville helst av allt spara ihop till Gothia Cup 2020. En tuff målsättning både ekonomiskt och att få ihop en tillräckligt stor trupp då vi i nuläget är 13 spelare i truppen.

Bara för att driva igång något direkt så tog vi en diskussion på upptaktsmötet och bestämde oss för att genast dra igång ytterligare en försäljning av Newbody.

Eftersom vi två gånger tidigare sålt Newbody så hade vi nu hittat en bred kundkrets som även mellan perioderna vi sålt efterfrågat om vi inte tänkt sälja igen. Newbodys produkter är populära och lättsålda. De har en bra kvalité till ett bra pris. Många handlar av oss för att de vet att det vi tjänar går till ett bra ändamål. Att tillsammans med sina kompisar får vara med på tex en flerdagars fotbollscup är ett fantastiskt minne att ta med sig både för spelare, ledare och föräldrar.

Vi är väldigt glada och självklart lite stolta över att han vunnit er tävling. När vi fick beskedet om vinsten hade vi sommaruppehåll men vi gjorde så att vi kallade in till ett möte för att förmedla en överraskning till laget och föräldrarna. I kallelsen till mötet som skickades ut med två dagars varsel meddelade vi att det var viktigt att alla kunde komma.

Ingen förutom ledarna visste vad mötet skulle handla om och det hade gissats hej vilt om vad det kunde vara. Ingen gissade rätt eller var i närheten av det heller för den delen.

10 av lagets 13 tjejer samt föräldrar var på plats, övriga tre tjejer och dess föräldrar var på semester både i Sverige och USA men kunde direkt via bildlänk vara med när vinsten på 20 000 kronor presenterades. Det möttes självklart av jubel och applåder. I samband med det blixtinkallade mötet bjöds alla på glass och härliga svenska jordgubbar.

Nu jobbar vi vidare mot vårt mål om att vara med i Gothia Cup 2020. Det ser väldigt bra ut och jag tror säkert att vi återkommer tidigt under 2020 med att återigen sälja Newbodyprodukter.

Tack för ett fint samarbete."


Förening: Boxholms IF F05
Kontaktperson: Thomas Lööke

20 000
icon-eye Created with Sketch.

Ljusdals Ridklubb - det blev en häst!


Ljusdals Ridklubb hade två tydliga mål - häst och hö

Hästen Grålle!

"Vi har gjort 2 försäljningar 2018, en på våren och en på hösten. Totalt har vi tjänat 48 445 kr.

Vinsten från den första försäljningen till att köpa hästen Grålle. Den andra försäljningens vinst gick till att köpa hö, pga. prishöjning så har vår kostnad dubblerats.

Anledningen till att vi sålde så bra var att vi alla hjälptes åt att sälja och att vi hade tydliga mål."


Förening: Ljusdals Ridklubb
Kontaktperson: Anette Ädel

48 445
icon-eye Created with Sketch.

SDE dam u hockey – samlar till egen slipmaskin!


SDE dam u hockey slipper höja medlemsavgiften, säljer Newbody för att kunna köpa ny slipmaskin.

Ny slipmaskin!

”När vår slipmaskin gick sönder mitt i hockeysäsongen stod vi inför valet att höja medlemsavgiften eller samla in pengarna själva. Vi valde att sälja Newbody och vårt mål var att sälja 35 paket var, när några lyckades komma upp i 80 - 90 paket gjorde det att viljan att sälja ökade ännu mer. Vi lyckades över förväntan och sålde 610 paket!

Att sälja Newbody är väldigt enkelt, smidigt att dela shoppen via sociala medier. Den är lätt att förstå och väldigt smidigt att kunna välja direktbetalning för de som önskar. Lättförtjänta pengar för produkter som hela familjen kan använda. Ett tips - ta betalt i samband med beställning om ni är många säljare med många paket som sålts. Då kan man endast fokusera på leverans när det är dags att leverera ut paketen och säljansvarig får in alla pengar i rätt tid."


Förening: SDE dam u hockey
Kontaktperson: Ida Ekelund


22 570 kr
icon-eye Created with Sketch.

Kållereds Icebears Team-06 - åker på träningsläger


Kållereds Icebears Team-06 hade målet givet - vinna presentkortet från Sports International

Träningsläger!

"Pengarna som vi tjänar gör jättemycket för lagkassan, vi kan sponsra mer vid varje cup som vi åker på. Vi har köpt in enhetliga damasker till alla spelare också.

Anledningen till att vi sålde så bra är att vi har en väldigt god sammanhållning i laget, både spelare, föräldrar och ledare. Vi sporrar och peppar varandra. Det är en stor fördel att alla säljande familjer kan gå in i shopen och följa lagets försäljning. Vi sätter också upp mål med försäljningen, i år var målet givet, - att vinna presentkortet från Sports International.

Presentkortet som vi vann från Sports International kommer att användas till ett träningsläger som uppstart inför årets säsong."

Förening: Kållereds Icebears Team-06
Kontaktperson: Angelica Carlsson

26 862
icon-eye Created with Sketch.

Floda IBK - åker till Prag på innebandycup!


Floda IBKs försäljning av Newbody skapade förväntningar inför innebandycupen i Prag.

Innebandycup i Prag!

”Pengarna som laget tjänat ihop med stöd av Newbody-försäljningen har skapat möjligheter för alla i laget att kunna bidra utifrån sin förmåga. Försäljningen blev ett riktigt bra tillskott till tjejernas resa till innebandycup i Prag. Tack vare de insamlade pengarna var det möjligt för alla som ville att åka med till ett bra pris. Dessutom var det ett bra att sälja Newbody som ett sätt att i god tid förbereda sig gemensamt och skapa förväntningar inför cupen.

Det främsta skälet till att laget sålde så bra tror jag är att Newbodys produkter är av god kvalitet och därför lätta att sälja. Laget har sålt Newbody vid flera tillfällen tidigare och flera kunder vill köpa igen likaväl som att lagmedlemmarna själva vill köpa produkterna. Ett annat skäl till att försäljningen gick bra tror jag var att vinsten av försäljningen kunde knytas till varje enskild person i laget och därmed konkret bidrog till reducerad kostnad för Pragresan.

Jag tycker att Newbody har gett bra support både personlig rådgivning och en väl fungerande webtjänst som gjort det enkelt att administrera försäljningen."

Förening: Floda IBK
Kontaktperson: Emma Kjörk


25 604 kr
icon-eye Created with Sketch.

Rosersbergs IK - ska åka på gemensam träningshelg!


Rosersbergs IK Innebandy vill få ännu bättre sammanhållining i gruppen och samlar till gemensam träningshelg.

Träningshelg!

”Vi har sålt Newbody för att samla in pengar till en gemensam aktivitet, den ska vara en grund till att få ännu bättre sammanhållning i gruppen. Aktiviteten blir troligtvis en träningshelg då vi vet att det är uppskattat.

Anledningen till att vi sålde så bra var att alla drog sitt strå till stacken! Ett bra samarbete är A och O.
Tack för ett bra samarbete."


Förening: Rosersbergs IK Innebandy
Kontaktperson: Sylwia Gut


18 537 kr
icon-eye Created with Sketch.

Virestads IF – lyckligare vinnare av Gothia Cup-tävlingen!


Virestads IF är ett fotbollslag i Småland som genom vår kampanj lyckades vinna en plats för hela laget i Gothia Cup 2017.

Lyckliga vinnare av Gothia-cup!

”När jag såg att det fanns en chans att vinna Gothia Cup-deltagande under vår försäljningsperiod så började jag räkna lite på hur många paket vi hade sålt när en vecka var kvar och meddelade hela laget att ”nu ger vi allt så kanske vi har en chans!”. Det lyckades tack vare att alla hjälptes åt samt för att Newbodys produkter är något alla behöver och är prisvärt och blir på det viset inte så svårt att sälja in. Vi tackar än en gång för vinsten!”


Förening: Virestads IF
Kontaktperson: Lennart Samuelsson

33 300 kr
icon-eye Created with Sketch.

Rekordlångt samarbete: Skolan som sålt Newbody sedan starten

Varje år gör eleverna i årskurs 4, 5 och 6 på Hökensåsskolan en resa. Finansieringen ordnar de genom att sälja Newbody. Det har de gjort sedan Newbody startade 1987.

Newbody ger mest

Det kostar tid och pengar att resa varje år, men är helt klart värt det, tycker Hans Ramsin som just nu är klassföreståndare i 6A Hökensåsskolan. Han har samarbetat med Newbody sedan starten.

– Vi har provat flera sätt att tjäna pengar på, men till syvende och sist ger Newbody-försäljning alltid mest netto. Utan Newbody skulle vi inte kunna åka på alla våra resor, säger Hans.

I årskurs 4 åker eleverna på tre lägerdagar i Karlsborg. I årskurs 5 bär det av till Göteborg med besök på Operan, Naturhistoriska och Liseberg, och i årskurs 6 är det dags för en vecka i fjällen i Funäsdalen i Härjedalen.

icon-eye Created with Sketch.

Tydliga mål fördubblade försäljningen

Fotbollstjejerna i Billesholms IK F-15 säljer Newbody för att ta sig till Gothia Cup. Spelarna kämpar hårt för att nå sitt mål och lyckades mer än fördubbla försäljningen från första till andra gången – från 292 sålda paket till 770.

Gothia Cup för hela slanten

Sofie Pihlqvist är tränare i Billesholms IK F-15 och kontaktperson för Newbody-försäljningarna. Hon berättar att Gothia Cup är årets höjdpunkt för spelarna och en stark drivkraft att tjäna pengar.

– Våra försäljningssiffror talar sitt tydliga språk. Ju klarare den gemensamma målbilden är, desto bättre fart blir det på försäljningen. Det syns i höstens andra försäljning när hela laget satsade allt och sålde hela 770 paket. Produkterna är verkligen populära och säljer sig nästan själva, säger Sofie.

Tydligt mål och lättsålda produkter är en del i fotbollsspelarnas försäljningsframgångar. En annan del är tajmning och bra kommunikation i gruppen.

– Vi samlade alla spelare och föräldrar till en introduktion där vi gick igenom produkterna och säljargumenten. Sedan sålde vi tidigt på hösten när efterfrågan visade sig vara stor, berättar Sofie.

770 paket
icon-eye Created with Sketch.

Senaste försäljningen gav 77 700 kronor i vinst

Hockeyklubben Nybro Vikings har sålt Newbody i mer än 10 år. De har fått en trogen kundkrets och säljer uppåt 2 000 paket per gång. I oktober 2012 sålde de 2 100 paket och tjänade 77 700 kronor.

Vinnande taktik

Genom åren har klubben hittat en bra taktik för att få ut mest av varje försäljning. Kunderna återkommer och frågar efter att få handla igen. Varje år i oktober ger sig mer än 100 spelare ut och säljer.

– Våra försäljningar har blivit stående inslag och kunderna brukar fråga efter produkterna i september/oktober när det är dags att sälja igen, säger Anders Rörhed som är kontaktperson för Nybro Vikings

Han berättar att klubben har en ansvarig kontakt mot Newbody och sedan en kontaktperson per lag som stöttar spelarna i försäljningen.

– Det fungerar smidigt trots att vi är en stor förening, säger Anders som är klubbens kontaktperson. Nuförtiden är det dessutom otroligt mycket enklare när vi får leveransen packad till var och en i gruppen, i stället för att själva behöva sortera över 2000 paket.

77 700 kr
icon-eye Created with Sketch.

Försäljning med flyt – 112 591 kronor i vinst

I Växjö Simsällskap är hela föreningen med och säljer Newbody. De startade 2010 och har hunnit med tre försäljningar så här långt. Vid senaste tillfället sålde de hela 1 344 paket och deras totala förtjänst hittills är 112 591 kronor.

”Newbody säljer sig självt”

När en hel förening ska ut och sälja – i Växjö Simsällskaps fall handlar det om ett hundratal säljare – får kontaktpersonen en del att hålla reda på.

– Det går ändå oerhört smidigt med Newbody, säger kontaktpersonen Emil Fritz. Alla säljarna lägger själva upp sina beställningar på hemsidan och sedan får jag allt levererat och märkt per säljare. Det är klart att det underlättar.

Växjö Simsällskap har på tre försäljningar lyckats göra en vinst på mer än hundratusen och kommer med all säkerhet att fortsätta att sälja Newbody.

– Vi är väldigt nöjda. Produkterna säljer sig i princip själva. Alla känner till Newbody och många vet direkt vad de vill har ur katalogen, säger Emil.

112 591 kr
icon-eye Created with Sketch.

Pengar hela vägen till Barcelona

För att ta sig till drömmålet och spela fotboll i Barcelona sålde spelarna i Hovsta IF 98/99 Newbody i flera omgångar under ett och ett halvt år. På en enda försäljning tjänade de hela 23 088 kronor och steg för steg närmade de sig sitt mål.

Försäljningen ledde till trygg avfärd – trots allt

Trots sina framgångsrika försäljningar och en välfylld reskassa var det på håret att resan blev av. Flygbolaget gick i konkurs. Men efter uppmärksamhet i media och många turer satt hela laget lyckligtvis på planet mot Barcelona.

– För några var det allra första flygresan och första resan utomlands. Det var stort, berättar Helena Åslund, mamma till en av spelarna.

Förutom att titta på fotboll blev det förstås mycket eget spel också. Det var två träningar varje dag på riktigt sköna planer som låg nära hotellet där de bodde. En dag spelade tjejerna en träningsmatch mot ett norskt lag. Resultatet? 4–1 till Hovsta IF.

23 088 kr
icon-eye Created with Sketch.

Rekordförsäljningar tog laget till Prag


En cup i Prag hägrade och innebandyspelarna i IK Frejs P97 behövde tjäna 70 000 kronor. Nu har de sålt Newbody fyra gånger och fått in 86 876 kronor. Resan till Prag ledde till slutspel och blev ett minne för hela laget. Framgångarna har gett blodad tand och fler Newbody-försäljningar väntar.

29 711 kronor i första omgången

Tack vare sitt stora mål – Pragresan – och nåbara delmål på vägen ditt, höll laget engagemanget uppe. Det började bra med 29 711 kronor i vinst första försäljningen.

– Vid nästa försäljning var målet att överträffa det, och sedan överträffa det igen. Sammanlagt har vi tjänat 86 876 kronor på fyra försäljningar, säger Rigmor Öberg, mamma till en av spelarna och kontaktperson.

Rigmor tycker att visningskassar är ett bra sätt att sälja in produkterna till nya kunder. Dessutom har hon ett specialtrick för att demonstrera Newbodys höga kvalitet.

– Jag brukar ta med mig en av mina gamla strumpor som jag har använt, tvättat och slitit på i ett år. Då blir det lätt för dem som ännu inte provat att förstå att det är riktigt bra grejer.

86 876 kr
icon-eye Created with Sketch.

Enkel försäljning ger bra förtjänst


På fyra år har Kungälvs Handbollsklubbs F-99 sålt Newbody i fyra omgångar. Resultatet är 71 151 kronor till klubbkassan och en gemensam resa till Rallarcupen i Kiruna med ett besök på ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

Kontaktperson med tio års erfarenhet

Elisabet Hagren har varit kontaktperson för F-99:ornas försäljning och hon känner Newbodys koncept utan och innan.
– Jag har tre barn i olika åldrar och har sålt Newbody de senaste tio åren. Många av kunderna har blivit stamkunder. De gillar kvaliteten, berättar Elisabet.
Med sin erfarenhet har Elisabet lärt sig hur man ordnar en effektiv och lyckad försäljning.
– Rätt tidpunkt, information till hela gruppen och marknadsföring på Facebook och föräldrarnas arbetsplatser, är mina knep för att få igång försäljningen och underlätta jobbet.
Elisabet tycker att Newbody har utvecklats mycket på tio år.
– Sortimentet förnyas och servicen blir bara bättre. Det är guld värt att få varorna förpackade och levererade per säljare i gruppen. Då är det ingen konst att vara kontaktperson.Responsen från våra köpare har varit fantastisk! Samtidigt som vi har fått en riktigt bra förtjänst då vi sålde 2500 paket och tjänade 75 000 kronor!
Förening: Kungälvs Handbollsklubb F-99
Kontaktperson: Elisabet Hagren
71 151 kr