Vårt samarbete med Faktum

Ett samarbete som värmer

Projekt Värme – så heter Newbodys samarbete med Götalands gatutidning Faktum. Samarbetet har pågått sedan 2009 och går ut på att Newbody varje höst delar ut värmande kläder till Faktums försäljare. Det är lika givande för oss på Newbody som det är för Faktum.

Kalla fötter gav värmande idé

Projektet tog form när Dahn Renholm, Newbodys grundare, fick höra att bristen på varma strumpor leder till många förfrusna fötter för hemlösa under vinterhalvåret. Han bestämde sig för att göra en insats. Just strumpor är extra välbehövda eftersom man ofta sliter ut och slänger i stället för att skänka bort – här såg Dahn att vi kan hjälpa till att fylla ett viktigt behov.

Medmänsklighet – en av byggstenarna i våra värderingar

För oss handlar Projekt Värme om mer än att bara skänka strumpor och underställ till hemlösa. Lika viktigt är det att väcka engagemang och eftertanke hos oss som jobbar på Newbody. Medmänsklighet är en av de viktigaste byggstenarna i våra värderingar och det här är ett sätt att omsätta värderingarna i handling för att de ska bli meningsfulla. Våra medarbetare vill aktivt engagera sig och finnas på plats för att lämna över kläderna personligen. Detta är någonting vi är väldigt stolta över. Möten hos Faktum har väckt tankar och skänkt värme för många. Anton Jäverbrink är en av dem. Han kom tillbaka efter en dag på Faktums redaktion och berättade:

– Det var många som hade spännande historier att dela med sig av. Många tankar går ju såklart till försäljarna och deras livssituation och hur viktig en organisation som Faktum är för dem. Det var såklart oerhört uppskattat. Det är en tacksam uppgift att stå där och dela ut varma kläder. Fantastiskt vilket glatt humör det överlag var från försäljarna.

Vi vill vara med och utrota Barncancer

På Newbody brinner vi för barn och ungdomars rätt till ett rikt föreningsliv och att alla ska få chansen att vara med. För en del barn är det dock en annan kamp som måste utkämpas innan de ges möjlighet att få idrotta och vara aktiva, och det är kampen mot cancern.

Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett europeisk välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Sedan 2011 har Team Rynkeby samlat in över 150 miljoner kronor bara i Sverige och därigenom bidragit till viktig forskning och till att öka överlevnaden för drabbade barn till 85%

För oss är det oerhört viktigt att kunna ge tillbaka till samhället och genom vårt sponsorskap i Team Rynkeby God Morgon kan vi vara med och utrota barncancer. För barn och cancer hör inte ihop!

Alla har rätt att skina

För oss går företagets sociala ansvar hand i hand med vår vardagliga verksamhet. Vi jobbar för allas rätt att få vara med och ta plats och för allas rätt att få uppnå en dröm. Att få möjlighet att vara en del av projektet Catwalk känns fantastiskt härligt och något vi är väldigt stolta över!


En dröm som blir verklighet - så kan man beskriva projektet som grundaren till Glada Hudik Teatern Pär Johansson drog igång efter att han fått ett brev från Emma Örtlund. I brevet berättar Emma om studentbalen som aldrig blev av, om mobbingen hon utsattes för under skolåren och att hon tycker att människor med handikapp också har rätt att få synas i det offentliga rummet. Nu undrar Emma om Pär kan hjälpa henne att bli fotomodell - en dröm hon haft i hela sitt liv!

Brevet berör Pär och en idé börjar ta form. Idén utvecklas till en film och till en modeshow i New York under fashion week där man utmanar de traditionella idealen om hur en modell skall vara och se ut. En film som lockar till både skratt och tårar - med mycket värme och som inte lämnar någon oberörd!


Newbodys Värderingar